Iedereen heeft het tegenwoordig over hoe de allernieuwste smartphones met unieke lensfuncties de standaard camera van de markt weg drukken. Maar laat ik jou nu vragen, waar zou die moderne fotograaf van vandaag de dag nou zijn zonder een mobiele telefoon in zijn hoesje?

Want naast contact te houden met hun opdrachtgevers en zo, kan een smartphone eveneens een belangrijke rol hebben bij het veel gemakkelijker maken van het leven als fotograaf. We hebben het dan uiteraard over handige behulpzame Apps:

Pocket Light Meter (Android + iOS)

Omdat je altijd jouw telefoon in je hoesje bij je hebt, betekent dit dat jij eveneens altijd een lichtmeter met je mee draagt. Deze App van Nuwaste Studios presteert bijna even goed als een traditionele lichtmeter.

Een handig functie van deze app is de mogelijkheid om lichtmetingen te loggen. Dit is wellicht handig voor veel trouwfotografen voor het documenteren van de verschillende locaties waar zij kunnen fotograferen.

Sun Route (iOS)

Sun Route van Tomislav Pongrac vertelt jou snel waar de zon zich op een bepaald moment op de dag zal bevinden. Het enige dat jij hoeft te doen, is de camera op jouw telefoon in de lucht te wijzen en deze nuttige app zal jou de positie van de zon laten zien.

Een computergegenereerde zon wordt hierbij toegevoegd in je beeldscherm, opdat jij daarmee in realtime kan zien hoe het zonlicht in wisselwerking staat met jouw huidige omgeving.

Magic Hour (iOS)

Het gouden uur of ook wel het magische uur genoemd, is de tijd van de dag rond zonsopgang en zonsondergang wanneer het licht supergeweldig is voor fotografie.

Flip jouw mobiele flip cover hoesje open en deze coole App vertelt je alles wat je moet weten over wanneer en hoe lang het gouden uur zal zijn op jouw huidige locatie. Daarnaast biedt het een kort weeroverzicht en alsook de tijden van zonsopgang en zonsondergang.

Google Earth (Android + iOS)

Eén van de handigste en echt onmisbare Apps voor fotografen voor bij het verkennen van locaties (alvorens jij er arriveert) is uiteraard Google Earth.

Google Earth is absoluut een klassieker onder mobiele apps voor fotografen voor locatiescouting. Met deze eenvoudige en gebruiksvriendelijke App kan jij de wereld snel heel gedetailleerd bekijken.

Long Exposure Calculator (iOS)

Met de Long Exposure Calculator App van Junel Corales kan jij heel handig de exacte benodigde belichtingstijd berekenen.

Of je nu een amateur of professionele fotograaf bent en of jij nou lange opnamen maakt of een variabel ND filter gebruikt, via deze behulpzame App weet jij waarschijnlijk direct al wat er nodig is om de voor jou perfecte foto opname te berekenen.

Dit zijn uiteraard maar een handjevol nuttige Appjes die jou heel nuttig kunnen assisteren. En het allermooiste van het omarmen van dit soort Apps in jouw mobieltje is, dat ze nooit ver van jouw hand verwijderd zijn voor als je ze nodig hebt.

Waardeer op deze wijze hoe jouw dierbare smartphone in z’n beschermend Camera-Mania hoesje een vitaal hulpmiddel kan worden in jouw waardevolle persoonlijke fotografische proces!

hoesje

Bevat info van fstoppers & photoblog