Als je altijd veel camera-apparatuur op welke afstand dan ook moet vervoeren, dan heb je echt wel een camera backpack nodig. Want met een uitstekende camera rugtas van Camera-Mania kan jij al je favoriete spullen meenemen, of je nu landschappen, dieren in het wild of stadsfotografie fotografeert!

Genoeg ruimte! 

Door de grotere capaciteit en het comfort van een camera-rugtas is dit één van de beste soorten cameratassen die je kopen kunt. Een goede camera rugtas bevat namelijk (meestal) genoeg ruimte voor een full-frame body voorzien van een grote telelens, tezamen met een complete aanvulling van extra optica en accessoires. 

Verwacht tevens (minimaal) één bevestigingspunt voor een statief/tripod, plus een aparte ruimte voor een laptop. Een goede rugzak zal ook meestal niet alleen maar jouw camera-uitrusting met zich meedragen, maar eveneens essentiële zaken zoals een extra laagje kleding, additionele camera of computer accessoires of zelfs een (compacte) drone. 

Alvorens jij een camera rugtas kiest, moet je echt wel rekening houden met jouw eigen specifieke behoeften. Als jij op pad gaat voor de beste landschapsfoto’s, dan ga je waarschijnlijk flink wandelen om zo de fraaiste opnamen te verkrijgen. Dus kies jij voor een tas met comfortabele riemen, een waterdichte hoes en eventueel een bidonhouder. 

Als je meer op zoek bent naar stadsgezichten, dan ga je voor een niet te grote rugtas en vermijd je mogelijke hangende riemen en heupgordels, want die kunnen lastig zijn in het openbaar vervoer.

Bescherming! 

Wat voor tas je ook nodig hebt, een rugtas moet uiteraard prima jouw camera beschermen. De beweegbare binnenverdelers moeten zodoende bij jouw camera en lenzen passen. Een binnenbreedte van 30 cm is ideaal voor drie rijen aan full-frame lenzen, terwijl ongeveer 25 cm veelal iets beter geschikt is voor dezelfde opstelling van kleinere APS-C of Micro Four Third (M43) lenzen.

Tips voor vervoer 

Hier zijn verder nog wat eenvoudige stappen om jouw camera-uitrusting veilig in een rugtas te vervoeren: 

Het beste is om je lens van jouw camera te scheiden. Haal jouw batterij eruit. Maak je camerariem los. Want door alle afzonderlijke componenten te demonteren, vermijd je onnodige slijtage wanneer de camera in jouw tas beweegt. Plus als bonus dat jouw camera niet per ongeluk ingeschakelt wordt en jouw batterij al draint eer dat je ter plaatse bent. 

Wikkel elk onderdeel het liefst in iets dat extra beschermt. Het tegen stoten beschermen van lenzen of jouw camerabehuizing is van groot belang wanneer je op reis bent. Je kunt hierbij ook aan speciale lens tassen denken. Verdelers in een camera rugtas helpen gelukkig ook al goed mee. 

Sorteer al jouw toebehoren in gemakkelijk toegankelijke pockets. Je camera en lenzen zijn namelijk niet het enige dat je nodig hebt tijdens jouw reis. Denk namelijk ook aan USB apparaten, geheugenkaarten, opladers, veiligheidsriempjes, lichtmeters, et cetera. 

Je wilt dit spul direct bij de hand hebben voor wanneer je het snel nodig hebt. Zorg er daarom voor dat je een paar vakken in jouw tas kiest om deze dingen te organiseren plus op te bergen.

De cameratas bij uitstek! 

Een rugtas van Camera-Mania is de cameratas bij uitstek geworden van veel fotografen als het gaat om het veilig meedragen van kostbare fotoapparatuur. En hoe zit het met jouw behoeften? 

rugtas

lens tassen