Alhoewel je in fotografie zelfstudies een veelheid aan informatie tegenkomt welke op lenzen, camera’s en hun verlichting gericht is, is er één belangrijk camera onderdeel dat vaak wordt verwaarloosd en dat is: de camera strap!

Zelfs filters en cameratassen worden veelvuldig behandeld, maar bijna niemand denkt eraan wat hun camera echt zal vasthouden voor als hun handen het even niet kan doen...

Dus laten we daarom de belangrijkste redenen opsommen waarom jij echt wel een goede camera strap van Camera-Mania zou willen overwegen:

Handsfree. Een fotograaf vertrouwt onbewust op deze accessoire, meestal om zijn dierbare bezit veilig te bewaren wanneer hij besluit om handsfree te werken. Een camerariem is een vervanging voor de handen en stelt jou in staat om andere taken uit te voeren, zelfs als er geen oppervlak is waar de camera even op kan rusten.

Veiligheid. Per ongeluk je kostbare camera uit jouw handen laten glippen is een situatie die veel fotografen een mini nachtmerrie kan opleveren. Ervoor zorgen dat jouw apparatuur nooit in stukken kan vallen dankzij een goede camera strap werkt behoorlijk rustgevend.

Want nadat je een klein fortuin hebt uitgegeven aan jouw fotocamera, zou jij het waarschijnlijk niet zo erg vinden om nog een klein bedrag neer te leggen voor de veiligheid ervan en er eveneens een relaxte gemoedstoestand mee te garanderen!

Ergonomie. Eén van de belangrijkste redenen waarom de meeste professionals nooit worden gezien zonder een camera nek strap, is dat deze het zware gewicht van een geavanceerde camera over de schouders, de borst en de rug kan verspreiden.

Door nek- en handpijn te elimineren kan jij gemakkelijk urenlang doorwerken. De standaard strap laat de camera vaak aan de nek hangen, maar er zijn alsook speciale straps zoals een speciaal ontworpen harnas verkrijgbaar om zo nog beter te voldoen aan de ergonomische behoeften van professionele fotografen.

Herkenning. Stel je eens voor dat jij een professionele bruiloft shoot doet met een eenvoudige DSLR in je handen. Een camera strap kan ervoor zorgen dat de menigte je rol direct herkent en jou de ruimte geeft. Het is een soort identiteitskaart die aangeeft dat jij een belangrijke professional bent voor die dag!

Stabilisatie. Een camera strap wordt vaak op verschillende manieren als een stabilisator gebruikt. Of jij nu de strap om jouw pols wikkelt of hem strak over je triceps trekt... Een strap kan heel simpel gebruikt worden als een hulpmiddel om die camera van je te stabiliseren wanneer een statief niet direct mogelijk is.

Dus of jouw camera nu gevaarlijk over jouw schouder bungelt of het gespannen om de nek hangt, die strap neemt vaak de rol op zich van een autogordel en houdt jouw camera goed veilig tegen een flinke crash!

Wees zodoende geen Crash-Test-Dummy, maar bescherm je camera goed met een strap van Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=strap

Met tips van picturecorrect.com