Terwijl de digitale camera’s en smartphones, plus de fijne camera accessoires van Camera-Mania, steeds beter worden in het creëren van prachtige foto’s, kan de beste fotobewerkingssoftware ervoor zorgen dat jouw foto’s er echt fantastisch uitzien. 

Voordat jij een foto met klanten, vrienden en familie deelt, kan een paar minuutjes aan het bijwerken ervan besteden het verschil betekenen tussen een foto die meteen wordt bekeken en een foto die zeker bewaard en gekoesterd wordt. 

Naast de juiste camera verlichting kan de beste fotobewerkingssoftware jou bijvoorbeeld helpen om ongewenste objecten in jouw afbeeldingen te verwijderen. Ongeacht wat jij ook met jouw foto’s wilt doen, bestaat er een hele reeks aan fotobewerkingsprogramma’s waaruit jij kunt kiezen. Dit is een overzicht van de beste fotobewerkingssoftware van dit moment.

Adobe Photoshop Elements 2021 

Adobe Photoshop Elements in het algemeen voor velen de beste fotobewerkingssoftware keuze. Dit vanwege het gebruiksgemak, de uitgebreide creativiteit en de onderliggende kracht. Adobe’s fijne interface en robuuste toolset, evenals het feit dat Photoshop Elements op zowel Macs als pc’s werkt, maken het de beste fotobewerkingssoftware die er is. 

De drie ingebouwde interfaces (bewerken met instructies, snelle bewerkingen en expertmodus) maken dit programma prima toegankelijk voor gebruikers van alle ervaringsniveaus. Adobe’s Sense AI kan wanneer je haast hebt jouw afbeeldingen intelligent analyseren en aanpassen. Er bestaat tevens een ‘gladde huid’ tool die geweldig is om rimpels te verwijderen.

Corel PaintShop Pro 

Corel PaintShop Pro is in veel opzichten superieur aan Photoshop Elements, omdat het niet alleen een krachtig programma is, maar het ook gemakkelijk voor beginners te begrijpen is, en een aantal extra tools heeft, zoals 360 graden fotobewerking. Het is tevens compatibel met touchscreens en heeft een nieuwe gestroomlijnde werkruimte. 

PaintShop Pro (en de upgrade PaintShop Pro Ultimate) zijn veelal ook goedkoper dan Photoshop Elements, waardoor het zeker een koopje is. Het is echter enkel een Windows programma.

Adobe Lightroom 

Fotografen die snel en eenvoudig batches foto’s willen bijwerken, zullen geen beter product dan Adobe Lightroom vinden. Dit cloudgebaseerde programma is niet alleen voor Windows en Macs beschikbaar, maar alsook voor Android en iOS apparaten en stelt jou in staat om jouw foto’s overal en op vrijwel elk apparaat te openen en te bewerken. 

Degenen die uitgebreidere bewerkingen willen uitvoeren (zoals het verwijderen van ongewenste objecten of het toevoegen van meerdere lagen, tekst en meer) kunnen beter voor Photoshop Elements kiezen, maar als jij jouw foto’s er op een efficiënte manier beter uit wilt laten zien, is Adobe Lightroom zeker een top programma.

Affinity Photo 

Affinity Photo biedt krachtige tools, een resolutie-onafhankelijke bewerking, RAW verwerking en de meeste andere functies die professionele fotografen graag willen en nodig hebben. Dit allemaal voor minder dan 50 euro. Het bedrijf biedt de software soms zelfs voor een flink gereduceerde prijs aan. 

Hoewel de leercurve steiler is dan andere programma’s, word je wel beloond met een robuuste reeks van functies, waaronder Photoshop-achtige belichtingsregeling, verfborstels, lagen en meer. Het kan zelfs Photoshop PSD bestanden openen, lezen en bewerken, wat voor een meer naadloze overgang tussen de twee programma’s zorgt. Affinity Photo werkt op zowel Macs als pc’s, en er is zelfs een versie voor iPads.

GIMP 

GIMP (GNU Image Manipulation Program) is een gratis, open source foto-editor die bij velen geliefd is. GIMP bevat een krachtige set van bewerkingstools, waarvan er vele vergelijkbaar zijn met betaalde software. 

Omdat GIMP open source is, bestaat er een zeer actieve gemeenschap van gebruikers die allerlei plug-ins hebben ontwikkeld om nog veel meer functionaliteit aan het programma toe te voegen. Ondanks een gebruikersvriendelijkere interface dan voorheen, biedt Gimp bijna niets op het gebied van begeleiding, waardoor het op zich veel moeilijker te leren is dan andere fotobewerkingssoftware. 

In de juiste handen kunnen de beste camera accesoires van Camera-Mania, tezamen met de beste fotobewerkingssoftware van al jouw foto’s in je camera nog betere opnamen maken. De kracht van deze tools is groot, dus maak de juiste keuze om deze optimaal toe te passen! 

https://www.camera-mania.nl/ 

Bron: tomsguide