Door de uitbraak van het coronavirus is de wereld behoorlijk op slot. Dit is de nachtmerrie van veel fotografen geworden. Landschaps-, straat-, natuur- en evenementfotografie zijn zeer beperkt en vaak al bijna onmogelijk. Maar dit betekent niet dat we niet creatief kunnen blijven als we veel meer thuis zijn.

Profiteer van gratis cursussen 

Fotografen kunnen zich momenteel niet in hun element voelen. Voortdurend evolueren en hunzelf verbeteren maakt echter deel uit van hun aard. Dus is dit het moment om nog meer te leren. Gelukkig ondersteunen veel bedrijven en influencers de community door hun anders dure cursussen gratis aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan ‘#Stay Home With Leica’ op hun speciale website, en ‘Learn with Olympus’ op YouTube.

Leer van blogs, YouTubers en andere beïnvloeders 

Hoewel betaalde cursussen veel te bieden hebben, staat het internet vol met gratis materiaal. Om te beginnen heeft Android Authority veel educatieve content over fotografie. Plus er zijn ook geweldige YouTube persoonlijkheden die je kunt volgen om jouw cameravaardigheden te verfijnen en nieuwe ideeën op te doen. 

Google of zoek op YouTube eens naar Joey Lawrence, die met zijn geweldige foto’s en succesvolle carrière geweldige verhalen aanbiedt. Verder is er Peter McKinnon, die niet voor niets een YouTube superster op het gebied van fotografie is. 

Je kunt ook The Art of Photography van Ted Forbes bestuderen om de fotokunst meer authentiek te waarderen. Sommigen noemen Jared Polin, de maker van Fro Knows Photo, één van de beste online fotografie docenten.

Maak je eigen YouTube inhoud! 

Quarantaine dwingt mensen naar binnen. Dit betekent dat er genoeg fotografen zonder werk zijn en een handvol aspirant-fotografen met vrije tijd. Als jij een doorgewinterde fotograaf bent met tips en trucs om met de community te delen, dan kun je ook jouw eigen blog- of Youtube inhoud maken!

Probeer eens macrofotografie uit 

We hebben absoluut veel te leren van de kleine dingen in het leven en er is zeker veel schoonheid in te vinden. Macrofotografie gaat over het fotograferen van heel kleine dingen van dichtbij. Je hebt vast wel bloemen, muren met structuur, huisdieren en vele andere cool ogende objecten om als onderwerp te gebruiken. Je hebt enkel een goede macrolens, een statief en wat inspiratie nodig.

Bouw een portfolio met productfotografie 

Productfotografie is een zeer lucratieve markt. Als jij een goed oog hebt voor het fotograferen van objecten, dan moet je dit zeker eens met een Actioncam-Mania softbox uitproberen. Je kunt dan later werken aan het vinden van klanten, terwijl je eerst een portfolio opbouwt. Kies je onderwerpen slim uit! Dit kan van alles zijn dat iemand zou willen verkopen.

Creëer passief inkomen met stockfotografie 

Degenen die het idee hebben dat ze graag  wat passief inkomen willen verdienen, moeten zich eens in stockfotografie verdiepen. Diverse professionals en bedrijven hebben foto’s nodig voor advertenties, ontwerpen, content en meer. Het is niet altijd rendabel om voor elke fotoshoot een fotograaf in te huren, dus gaan bedrijven al snel naar (online) stockfotografiebibliotheken om bruikbare foto’s te vinden. 

Dit is waar jij om de hoek kan komen kijken! Bekijk eens stockfoto websites zoals onder andere Shutterstock, Getty Images en Adobe Stock voor meer informatie over het proces.

Verkoop je foto-editing talent! 

Als jij een (semi-) professionele fotograaf bent, dan weet je waarschijnlijk ook wel hoe je foto’s moet bewerken. Dat is een talent waar veel mensen geld voor willen betalen. Dit kan al door je werk op het Internet te promoten. Er bestaan daarnaast ook websites zoals Upwork en Fiverr, die klanten helpen om andere freelancers te ontmoeten. 

Kortom, blijf creatief beste collega fotografen! Het is momenteel een bijzondere wereld en we hebben echt wel creatievelingen nodig om allerlei foto verhalen te vertellen. Het is echter ook een geweldige kans om onze vaardigheden te verfijnen om de samenleving beter van dienst te zijn met onze aangepaste levensstijl. Camera-Mania denkt met jullie allemaal mee! 

Bron: androidauthority