Dit zijn moeilijke tijden waar we momenteel in leven, maar de wereld zal er absoluut collectief doorheen komen. Wij moeten de vervelende situatie nemen zoals het is en dienovereenkomstig in ons persoonlijke en professionele fotografische leven ernaar handelen.

Te midden van dit alles heb je toch echt geen andere keus dan er iets positiefs van proberen te maken. Er is zeker geen reden om de moed op te geven. Dus waarom neem je niet de tijd om wat nieuwe vaardigheden op te doen en je zo voor te bereiden op het moment dat alles weer normaal wordt, en jij onmiddellijk kan terugkeren naar een grote productiviteit.

Er zijn heel veel online bronnen beschikbaar, zoals podcasts, YouTube kanalen en natuurlijk tutorials van online fotografie blogs waar jij specifieke vaardigheden kan opfrissen en compleet nieuwe dingen kunt leren.

Marketing

Je kunt niet worden aangenomen als de mensen om jouw heen niet weten dat jij bestaat. Netwerken en contacten helpen altijd, maar aangezien sociale afstand tegenwoordig het sleutelwoord is, moet je ook jouw digitale kansen verbeteren.

Is jouw website al geüpdatet? Een website maken die er gelikt uitziet is, is nu ongelooflijk eenvoudig zelf te doen. Jouw website is je portfolio en daarom moet jij ervoor zorgen dat deze jouw werk goed laat zien. Een beetje SEO leren kan een andere manier zijn om te helpen meer klanten te trekken.

Social media is alsook ongelooflijk belangrijk voor een fotograaf, vooral Instagram. Zorg er zodoende voor dat jouw account er visueel mooi uitziet en up-to-date wordt gehouden. Er zijn ook Facebook en Instagram advertenties mogelijk die zeer nuttig kunnen zijn om jouw werk te promoten.

Video

De tijden veranderen en mensen beginnen meer aandacht te besteden aan bewegende beelden, in plaats van foto’s. Steeds meer klanten zoeken daarom fotografen die beide kunnen. De leercurve is steil, maar nu er wat extra tijd beschikbaar is, zou dit dan misschien niet het juiste moment zijn om hier wat meer over te leren. Blijf niet achter op de rest (lees: concurrentie)!

Retoucheren

Retoucheren is een ongelooflijk handige vaardigheid om als fotograaf onder de duim te hebben. Het is een uitbreiding van je creativiteit en helpt jou echt mee om de beeldopname van begin tot eind onder controle te hebben. Photoshop, Lightroom, Skylum Luminar of ON1 Photo RAW... Wacht op mij: Ik kom er aan!

Verlichting

Hoe moet je thuis nou verlichting oefenen, kan jij je afvragen. Maar als je de ruimte hebt en al jouw verlichtingsapparatuur in huis hebt, dan kan je zeker jouw verlichtingsvaardigheden verbeteren! Je kan ‘spelen’ met lampen en LEDS. Er zijn tal van creatieve manieren te verzinnen om jouzelf hierbij te pushen en aan te leren wat jij kan doen in een beperkt verlicht scenario.

Wij van Camera-Mania hopen dat we jou als fotograaf zo een aantal ideeën hebben gegeven om de komende tijd jezelf wat bezig te houden. Wij wensen ieder een goede gezondheid toe, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat laatste is ook erg van belang, want die creativiteit van jou moet voldoende geprikkeld blijven, om alsook in de nabije toekomst weer flink uit de startblokken te kunnen laten gaan!

video

flitsers-accessoires