Een standaard digitale (video) camera of een GoPro cam is geweldig in wat het goed doet: kwaliteit video’s opnemen. Maar zoals bij heel wat video camera’s die er op de markt zijn, ontbreekt de capaciteit een beetje bij het opnemen van een fatsoenlijk audiosignaal.

Natuurlijk is er door de jaren heen veel verbeterd qua mogelijkheden van een interne microfoon. Deze ingebouwde microfoon is zeer geschikt voor korte impressies of snelle opnames. Maar uiteindelijk, als je echt een geweldig geluid wenst, dan moet je een externe mini microfoon van Camera-Mania toevoegen.

Je kan de kwaliteit van het geluid dat jij opneemt namelijk aanzienlijk verbeteren door een externe mini microfoon toe te voegen en het is eveneens mogelijk om hiermee het bereik plus de mobiliteit te vergroten, afhankelijk van de lengte van de kabel en het type microfoon.

Er zijn meestal twee soorten microfoons: de lavalier microfoon en de zogenaamde shotgun microfoon.

De eerste hiervan, de Lavalier microfoon is geschikt voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Het is klein van formaat en kan gemakkelijk aan kleding worden bevestigd om zo de handen te bevrijden. Een Lavalier microfoon is het meest geschikt voor stemmen die zich dicht bij elkaar bevinden, maar kan niet worden gebruikt voor omgevingsmuziek. Het is wel perfect voor vlogging.

Aan de andere kant is er de shotgun microfoon, welke speciaal ontwikkeld is om indrukwekkende resultaten bij ‘medium angle shots’ te verkrijgen. Dit type microfoon kan alsmede gemakkelijk worden gebruikt voor opnames buitenshuis, omdat het beter bestand is tegen wind.

Kortom, het gebruik van een externe mini microfoon met een digitale camera of Gopro kan absoluut de kwaliteit van al jouw opnames verbeteren. Zo’n mini microfoon van Camera-Mania is kleiner dan jouw hand, dus zal het geen enkel probleem voor jou opleveren om deze met je mee te dragen.

Als jij zowel een goede videocamera als een externe mini microfoon gebruikt, dan zal jij je een stuk prettiger voelen aangezien je weet dat alles er heel wat professioneel uit zal zien. Een mini microfoon van Camera-Mania kost bovendien niet veel, ze zijn zelfs behoorlijk betaalbaar.

Dus als jij van plan bent om regelmatig te gaan filmen met je mirrorless, spiegelreflex of action camera... Dan is het slim om aan een externe mini microfoon van Camera-Mania te denken.

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=mini+microfoon

PS. Mocht jij er niet zeker van zijn of jouw camera wel een externe microfoon aansluiting heeft, check in dat geval voor je tot een aanschaf overgaat eerst even jouw camera connecties of de bijbehorende handleiding.