Heel soms is de cijfercombinatie 360 een magisch getal. Het betekent in de meeste gevallen namelijk een complete rotatie van 360 graden, wat ook wel een volledige cirkel genoemd wordt.

Het betekent evenzo dat je iets (of jezelf) kan omdraaien totdat jij weer in dezelfde richting wijst. Tweemaal ronddraaien is zelfs 720 graden, maar dat is iets wat je niet zo heel vaak uit iemands mond zal horen.

De 360 historie

Maar waar komt die 360 wijsheid of wiskundig getal nou precies vandaan? Welnu, bij dezelfde mensen die het wiel ongeveer 6.000 jaar geleden uitvonden: de Mesopotamiërs, want zij waren degenen die dol waren op het getal 60.

Dit is namelijk een nuttig en gemakkelijk deelbaar getal, waardoor het eveneens ideaal is voor zowel wiskunde als commerciële handel. De Mesopotamiërs maakten van hun 60 numerieke systeem de basis en gaven het vervolgens door aan de oude Egyptenaren. Deze gebruikten het erna om een ​​cirkel in 360 graden te verdelen. Dit alles overigens volgens het boek ‘Reading the Numbers’ van Mary Blocksma.

De cirkel van 360 graden werkte dan ook geweldig! De Egyptenaren waren namelijk dol op perfecte driehoeken en er pasten daarvan precies zes in een cirkel.

Diezelfde Egyptenaren bedachten om deze reden evenzo de eerste jaarkalender op basis van 360 dagen, een versie die slechts 5 dagen afwijkt van de huidige versie die wij nu gebruiken.

Sindsdien heeft de 360 gradencirkel de tand des tijds meer dan doorstaan. Het heeft zijn stempel zelfs nog meer op de tijd zelf gedrukt: want toen de tijd voor het eerst werd geregistreerd door middel van een cirkel, was het een heel klein sprongtje om uren in 60 minuten te verdelen en die minuten wederom in 60 seconden...

De 360 graden houder

Maar een 360 graden tool is daarnaast ook heel handig te gebruiken voor andere nuttige toepassingen. Een universele of speciaal voor een uniek artikel roterende 360 graden houder is namelijk perfect voor menig gadget.

Een 360 graden draaiende houder voor jouw mobiel of tablet zorgt voor een heel fijne kijkervaring. Een 360 graden roterende dashcam houder laat jouw camera heel prettig naar alles wat er voor jouw auto gebeurt koekeloeren. En een 360 draaibare actioncam houder biedt jouw actiecamera de mogelijkheid om perfect vanuit de gewenste positie allerlei acties vast te leggen!

Jazeker, zo’n 360 graden draaibare, een ‘sucker’of niet, maakt heel eenvoudig meerdere kijkhoeken mogelijk. En dat is veelal in verticale of horizontale positie.

360 graden omkeren

Zo zie je maar weer, voor iedereen die prettig bij de tijd wenst te zijn en dus op een nuttige manier het getal 360 wenst toe te passen, vind je hier allerlei nuttige 360 graden bewegende houders. Jazeker weledele dames en heren: wij gaan jouw camerawereld aangenaam beheren door deze positief met 360 graden te keren!

360 graden