Wat is zo fijn aan een videoprofessional zijn: Al die coole camera spullen die je gebruiken kan! En daar hoort ook een schouder houder van Camera-Mania bij.

Want één van de beste en meest betaalbare manieren om de kwaliteit van jouw video opnamen te verbeteren, is het gebruik van een schouder houder. Natuurlijk kan jij altijd wel vertrouwen op jouw goeie ouwe statief, maar er zijn momenten waarop jij je videobeelden snel moet verplaatsen of aanpassen. Het is juist in die gevallen dat jij het hebben van een schouderopstelling het meest zal waarderen.

Met deze ideale dynamische camera tool kan jij namelijk ook video’s maken zonder enige vervelende (schokkende) camerabewegingen. Met het gebruik van een camera schouder houder kan jij het immers voorkomen dat het er niet als een handheld-look eruit ziet. kan jij er prima scherpe foto’s en video’s mee maken.

Waarom een schouder houder gebruiken?

Camerabewegingen die vanaf de schouder genomen worden, plaatsen jouw publiek direct in de scène en laat hen die scène tevens als een soort voyeuristische participant ervaren. Deze stijl van camerabeweging kan eveneens gebruikt worden om de scène een energieker gevoel te geven, vol power, en kan zelfs meehelpen een chaotisch moment visueel te onderstrepen.

Een schouder houder bedienen

Het bedienen van een schouder houder vereist een zachtaardige behandeling in de handen van zijn gebruiker. Indien de rig goed is uitgebalanceerd, dan kan jij die rig met niet al te veel spierkracht bedienen, om het zo te laten doen wat jij wenst.

Je zult zien dat jij als camera-operator de actie er prima en snel mee kan volgen, tevens voorzichtig de juiste focus kan vinden en langzaam je handen rondom de houder bewegen kan...  Zonder grote (schokkende) verstoringen.

Lopen met de schouder houder

Oké, jij bent nu heel fijn in balans en voelt je dus comfortabel. Je bent er nu klaar voor om met de camera op pad te gaan. Het belangrijkste gegeven hier is om vooral zachtjes te lopen, licht door jouw knieën te buigen en vooral niet stampend te bewegen. Het is daarbij evenzo belangrijk om kleine voetstapjes te nemen in plaats van die grote stappen.

Plus het is belangrijk om je bewust te zijn van de bewegingen die jij in je omgeving maakt, opdat je zo in hetzelfde ritme als je onderwerp kan blijven. Jouw doel is uiteraard om jouzelf te synchroniseren met de energie van de actie voor je.

Een goede schouder houder is één van de handigste accessoires voor iedereen die met kleine digitale videocamera’s en DSLR’s filmt.

Want de vorm en grootte van deze kleinere type camera’s leent zich per slot van rekening niet goed voor stabiele opnamen vanuit de hand, omdat ze veel te compact zijn om gemakkelijk op de schouder te worden gebalanceerd of tegen het lichaam te worden gehouden. Dit in tegenstelling tot veel van de grotere (en uiterst kostbare) professionele of semi-professionele camera’s.

Financiële stabiliteit

Het gebruik van een Camera-Mania schouder houder is een super praktische en betaalbare manier om de kwaliteit van jouw beeldmateriaal drastisch te verbeteren. Het biedt beeldmateriaal dat vergelijkbaar is met dat van een professionele gimbalstabilisator, maar tegen een aanzienlijk lagere prijs.

En juist om die laatste reden kijk jij ook graag even in de shop van Camera-Mania om te zien wat zij jou fijn geprijsd kunnen aanbieden. Dit levert namelijk ook wat meer stabiliteit in jouw financiële situatie op, iets wat ook veelal op jouw schouders rust!

schouder houder