Je hebt net een nieuwe camera aangeschaft, of misschien enkel een (grote) nieuwe lens. Je zal daarna waarschijnlijk al snel opmerken dat je dan vervolgens ook graag een nieuwe camera tas wenst te hebben voor deze nieuwe aankoop/aankopen. Want een goede tas zal je apparatuur immers piekfijn beschermen en kan eveneens dienen als een ideale plek om jouw fotoapparatuur op te bergen wanneer deze niet in gebruik is.

Het selecteren van de camera tas die absoluut bij jou past is echter niet altijd zo eenvoudig als het in eerste instantie lijkt. Het uitkiezen van de juiste tas kan jouw fotografie hobby (of werk) wel een stuk aangenamer maken omdat het jou direct zal meehelpen al jouw apparatuur gemakkelijker en comfortabeler met je mee te dragen!

De dagen van het kopen van een standaard schoudertas zijn voorbij. We hebben nu de keuze te over met een flink aanbod van rugzakken, schoudertassen, sling bags, riem tasjes, neopreen beschermhoesjes en de lijst gaat nog veel verder. Maar welke is nu perfect geschikt voor jou? Welke camera tas past het beste bij jou en jouw apparatuur?

Het cameratasformaat. Hoeveel apparatuur heb je en wil jij alles of slechts een gedeelte daarvan meenemen? Dit zal jou meehelpen te beslissen over naar wat voor formaat tas jij zou moet kijken. Maar denk uiteraard ook vooruit: Ga jij in de toekomst mogelijkerwijs nog meer apparatuur aanschaffen, zoals extra lenzen of misschien zelfs een extra camera?

Het persoonlijke onderdeel: De stijl van de camera tas. Het kiezen van de grootte van jouw tas is relatief eenvoudig. Maar het is het kiezen van de stijl van de tas waarvan je zou denken dat dit de meest uitdagende is. Er is zoveel keuze! Dus laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van de volgende type tassen:

Een backpack of rugtas. Voordelen: Het bevrijdt je handen volledig, zodat je jouw telefoon kan gebruiken of lenzen kan wisselen, etc. Er zijn tevens diverse niveaus van laadvermogen. Het gewicht wordt comfortabel van één schouder (zoals bij een schoudertas) naar beide schouders en de onderrug verplaatst. Het kan ideaal zijn voor het opbergen van apparatuur wanneer deze niet in gebruik is. Nadelen: Kan te lang duren om jouw camera apparatuur te bereiken. Tassen kunnen veel herbergen en zo dus te zwaar worden. Soms ongemakkelijk in warm weer.

Modulair systeem of gespecialiseerde mini tas. Voordelen: Ideaal voor fotografen die maximale mobiliteit wensen. Kleine tasjes die bijvoorbeeld aan een riem vastzitten of om je middel hangen zijn handig om het gewicht van je rug en schouders te verwijderen en over te brengen naar je heupen. Nadelen: Bieden niet altijd voldoende bescherming. Heeft een zeer beperkte draagkracht, is zodoende niet altijd geschikt om al jouw apparatuur te vervoeren.

Sling bag. Voordelen: Een hybride tussen een rugzak en schoudertas, zit op je rug via een enkele riem. Is bij langdurig gebruik comfortabeler dan een schoudertas. Snel en gemakkelijk toegang tot jouw gear zonder de tas af te hoeven doen. Perfect voor het opslaan van kleine hoeveelheden apparatuur. Nadeel: Heeft over het algemeen een lager draagvermogen dan een andere tasstijl.

Schoudertas. Voordelen: Eenvoudig toegang tot je cameraspullen aangezien het aan jouw zij is. Kan er meer casual uitzien, zodat je simpeler kan integreren. Kan geweldig zijn om jouw apparatuur in op te bergen wanneer deze niet in gebruik is. Nadelen: Het gewicht van de apparatuur bevindt zich op één schouder en kan erdoor ongemak veroorzaken. Niet ideaal als je over behoorlijk grote lenzen beschikt.

Je hebt nu de maat en stijl van de camera tas uitgekozen die jij wenst aan te schaffen, dus wil je ook gegarandeerd worden over de kwaliteit ervan. Je hebt immers al een klein fortuin besteed aan al jouw uitrusting, dus wil je ook voor een goede beschermende tas gaan.

Nou da’s ook simpel: hier bij Camera-Mania is altijd wel die kwaliteit camera tas terug te vinden waar jij maar naar op zoek was... En nog heel betaalbaar ook!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=tas

Dit artikel kwam tot stand met hulp van digital-photography-school.com