In elke vorm van fotografie hangt de beeldkwaliteit en fotografie-ervaring niet enkel af van de camera en zijn lens. Soms resulteert het ‘handheld’ fotograferen in wazige beelden en vermoeide armen en rug.

Jij hebt zodoende accessoires nodig die jou meehelpen scherpere foto’s en video’s te creëren, jouw camera te ondersteunen en jouzelf comfortabel en veiliger tijdens het fotograferen te maken.

Als het daar allemaal om gaat, dan denk je al snel aan een statief. Maar er is nog een ander camera-ondersteuningssysteem van Camera-Mania die ook de moeite waard is om in te investeren: Namelijk één van die simpele en vertrouwde monopods.

Wat is een monopod?

En waarom is het een must-have tool in de kit van elke fotograaf? Welnu, een monopod is een éénbenig camera-ondersteuningssysteem voor nauwkeurig en stabiel fotograferen.

Verwar deze niet met een selfiestick, want de monopod kan veel meer doen. Hij ondersteunt namelijk elke digitale camera, of het nu een DSLR, spiegelloze camera, actiecamera of zo is.

Waarom een monopod gebruiken...

... Voor als een statief dit ook doet? Wanneer jij monopods met een statief vergelijkt, dan zie je dat de verschillen verder gaan dan het voor de hand liggende gegeven: één poot versus drie poten.

In essentie is een monopod vergelijkbaar met een statief, maar hij wordt in een veel compacter en lichter pakket geleverd. Dus is deze eenbenige vriend van Camera-Mania de perfecte optie voor een eenvoudige installatie en draagbaarheid, in tegenstelling tot het meer omvangrijk, zwaar en moeilijker te handelen tripod statief.

Monopods zijn de favoriete camera buddies in situaties waarbij de beschikbare ruimte niet voldoende is voor een statief of waar het gebruik van een statief niet is toegestaan, zoals in stadions waar fotografen genoegen moeten nemen met een krappe ruimte gevuld met hun conculega’s.

Een monopod is ook geweldig om te gebruiken met jou camera bij het maken van veel bewegingen en het volgen van de fotografische actie, zoals bij sport, dieren in het wild en vogels, met langere brandpuntsafstanden en langzamere sluitertijden voor voorkomen onscherpe foto’s.

Veiligheid

Ten slotte zijn monopods veiliger in gebruik dan statieven. Die laatsten kunnen al snel in de weg lopen en ertoe leiden dat mensen erover struikelen en vallen.

Monopods zijn zeer veelzijdig en vormen een goede aanvulling op de uitrusting van iedere fotograaf. Van Camera-Mania kan je zodoende maar beter de monopod opgaan!

https://www.camera-mania.nl/tripods-monopods/monopods/

Bron: adorama.com