Speelgoedfotografie is de afgelopen jaren enorm gegroeid, met amateurs en professionals die het over de hele wereld omarmen. Van Star Wars speelgoed mini fotografie tot foto’s van speelgoedauto’s, het is overal terug te vinden.

De juiste camera-instellingen 

Bij speelgoedfotografie gaat het vaak om close-ups of extreme close-ups. Hier zijn enkele dingen waar jij rekening mee  moet houden bij jouw camera-instellingen. 

Kies een smaller diafragma voor meer details. In wezen geldt hier: des te dichter je bij jouw onderwerp bent, des te minder scherptediepte je zal moeten gebruiken. Als je een diafragma tussen de f/5.6 en f/8 gebruikt, zal je nog steeds het bokeh-effect krijgen als je dichterbij komt. 

Gebruik een handmatige focus voor meer nauwkeurigheid. De autofocus van je camera kan soms in de war raken wanneer je kleine details van speelgoed wilt fotograferen. Een handmatige focus elimineert op dat moment dat probleem. 

Verlaag jouw ISO waarde voor een maximale kwaliteit. Als je een Camera-Mania statief gebruikt (wat zeker een aanrader is), blijf dan bij ISO 100. Zo optimaliseer je het licht en verminder je ruis in de foto.

Bereid de juiste uitrusting voor 

Voordat je het door jou gekozen speelgoed begint te fotograferen, is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat jij de juiste uitrusting bij de hand hebt. Veel fotografie onderwerpen maken gebruik van een minimale uitrusting, maar als je klein speelgoed via de lens vastlegt, dan maken sommige Camera-Mania tools dit proces een stuk gemakkelijker. 

Statief. Speelgoedfotografie stelt vergelijkbare eisen als stillevenfotografie, en het gebruik van een statief staat altijd bovenaan het accessoire lijstje. 

Ontspanknop afstandsbediening kabel. Het gebruik van een remote ontspanknop is een belangrijke stap om cameratrillingen te voorkomen. Dat werkt veelal veel beter dan je adem in te houden. Plus het kan ook meehelpen mogelijke rugpijn te verminderen die wordt veroorzaakt wordt door telkens voorover te buigen richting de camera. 

Tafel of een ander verhoogd platform. Voor meer flexibiliteit en om foto’s vanuit diverse beeldhoeken te maken, is het het beste om een ​​eigen werktafel hiervoor te hebben om aan te werken. Dit zal jou assisteren om meer ‘ooghoogte’ met het speelgoed te krijgen, net zoals wanneer jij mensen fotografeert. 

Achtergronden. Zorg ervoor dat je een neutrale achtergrond bij de hand hebt die achter en onder jouw speelgoed gebruikt kan worden. Het is ook eenvoudig om jouw eigen achtergronden te creëren. Als je een witte achtergrond gebruikt, dan kan dit handig zijn bij het maken van een samengestelde foto in Photoshop. 

Verlichting. Het instellen van de juiste verlichting voor jouw speelgoedfotografie kan even experimenteren zijn, maar dit is zeker de moeite waard. Je kunt een lamp of een flitser gebruiken, maar je kunt ook de voorkeur geven aan diffuus natuurlijk licht door een venster en een reflector. 

Het fotograferen van speelgoed is een stressvrije manier om met andere mensen contact te maken die dezelfde fotohobby beoefenen, met tegelijkertijd de mogelijkheid om samen via de juiste Camera-Mania tools veel unieke plus leuke foto’s te maken. 

Het is uiteraard ook een legitieme reden om een speelgoedwinkel te bezoeken en wat speelgoed te kopen! Zo zal het kind in jou ook tevreden blijven. Laat jouw fantasie in ieder geval op de vrije loop om zo creatief mogelijk te zijn! 

tripods

shutter-release-cord

umbrellas